Donkere kringen onder de ogen: wat kun je er tegen doen?

Voordat ik je meer vertel over wat je kunt doen om donkere kringen minder zichtbaar te maken, vertel ik je eerst meer over het hebben van donkere kringen onder je ogen. Er zijn namelijk twee soorten donkere kringen.

Donkerekringen Donkere kringen onder de ogen: wat kun je er tegen doen?

Donkere kringen onder de ogen

Om te beginnen: donkere kringen zijn geen wallen. Wallen zijn ophopingen van vet, vel of vocht en liggen als dikke ‘zakjes’ onder de ogen. Donkere kringen zijn verkleuringen onder de ogen die als het ware een schaduw creëren en ogen ‘zwaar’ en vermoeid doen lijken.

Zoals ik al vertelde zijn er grofweg twee soorten donkere kringen te onderscheiden. Als eerste de paars, rood, blauwachtig gekleurde kringen die ontstaan wanneer de bloedvaatjes onder de huid doorschemeren bij een blanke, dunne huid. Wanneer je last hebt van veel oppervlakkige bloedvaten (bijvoorbeeld bij de onderarmen, handen en voeten) dan heb je een grote kans dat ze ook duidelijk zichtbaar zijn onder de ogen. Dit is vaak genetisch bepaald.

Daarnaast zijn er donkere kringen die het gevolg zijn van hyperpigmentatie. Vooral mensen met een getinte huid kunnen hier last van hebben. Vaak hebben andere delen van het gezicht ook een donkerdere tint en de wangen bijvoorbeeld juist weer lichter. De kleur van deze kringen kan variëren van twee tot drie tinten donkerder dan de eigen huidskleur tot juist meer geel of oranje getint.

Donkerekringen2 Donkere kringen onder de ogen: wat kun je er tegen doen?Wat te doen?

Helaas is er tot nu toe geen crème of serum op de markt die donkere kringen als het gevolg van zichtbare bloedvaatjes kan verminderen. Simpelweg omdat de stoffen die de bloeddoorstroming stimuleren of zeer tijdelijk werken, niet goed door kunnen dringen tot het gebied waar ze effectief moeten zijn of niet in de juiste hoeveelheden in crèmes verwerkt worden.

Wanneer het gaat om donkere kringen als het gevolg van hyperpigmentatie zijn er wel een aantal producten op de markt die pigmentvlekken tijdelijk kunnen verminderen. Het proces echter om een visueel waarneembaar effect te bereiken duurt vaak lang en je zult ook trouw moeten blijven smeren en de huid moeten beschermen tegen de zon. Daarnaast zal de behandeling met zo’n crème bij de een beter uitpakken dan bij de ander.

Make-up

Een effectief en snel resultaat is op dit moment alleen te bereiken met make-up. Er zijn diverse producten op de markt waarmee je donkere kringen kunt oplichten, corrigeren en camoufleren. Wanneer je last heb van lichte verkleuringen is een oplichtend product als de YSL Touche Éclat vaak al genoeg. Echter bij zware verkleuringen is het mooier wanneer je deze eerst corrigeert voordat je een camouflerende concealer aanbrengt. Dit kun je doen met gekleurde crème producten als de NYX Concealer Jars (klik voor de review op deze link).

Kleurenwiel 300x296 Donkere kringen onder de ogen: wat kun je er tegen doen?Stap 1
Bekijk eerst goed welke kleur de kringen hebben en pas daar je corrector op aan door een kleur te nemen die tegenover de kleur van de kringen op het kleurenwiel staat. Voor paars/rode kringen is dat bijvoorbeeld groen. Voor blauwe kringen is dat juist oranje.

Stap 2
Daarna kun je een concealer aanbrengen die overeenkomt met de kleur van je wangen. Klop deze voorzichtig in de huid, zodat hij mooi blend met de rest van je gezicht. Als finishing touch kun je nog een oplichtende highlighter aanbrengen om de ogen extra te laten stralen.

Heb jij ook last van donkere kringen en wat doe jij eraan? Laat het me weten in de comments!

 Donkere kringen onder de ogen: wat kun je er tegen doen?

Deel dit artikel!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>